Sociale en globale coherentie


HeartMath heeft het initiatief genomen om  de ervaringen met individuele hartcoherentie naar een hoger plan te trekken. Coherentie kan ook in groepen gemeten en actief bevorderd worden. Zelfs afstemming wereldwijd blijkt meetbaar. Onze collega’s in Amerika zijn al jarenlang bezig met het ontwikkelen van de apparatuur en het doen van wetenschappelijk onderzoek om dit zichtbaar te maken. Het geeft onze missie een extra perspectief.

Sociale coherentie
Emoties en intenties zijn ook van invloed zijn op het welbevinden van de mensen om ons heen. Met Sociale Coherentie kunnen we de samenwerking in groepen bewust een positieve draai geven. Samen coherent worden zorgt voor een sterke teamgeest, creatieve oplossingen, kwalitatieve interactie en werkelijke zorg voor elkaar. HeartMath ontwikkelt momenteel een innovatief instrument dat de flow in groepen helpt te versterken.


Global Coherence App voor groepscoherentie.
HeartMath heeft een app ontwikkeld waarmee je de coherentie in een groep kan meten, ervaren, verhogen en zichtbaar maken. Het is een innovatief instrument om de flow in een groep te versterken. Je kunt je richten op gemeenschappelijke coherentiedoelstellingen met collega’s, vrienden, familie of zelfs internationale groepen met mensen die meer hart willen brengen in de wereld.

Deze app heet Global Coherence App en is gratis te vinden in de App store en Google Play. Klik hier voor drie instructievideo's (Engelstalig) hoe de App te installeren en te gebruiken.

Globale coherentie
Het Global Coherence Project is bedoeld als een oprechte poging om het hart van de mensheid te activeren en om vrede, harmonie en een omslag in mondiaal bewustzijn te ondersteunen. Met het GCI doet HeartMath baanbrekend onderzoek naar de samenhang tussen mensen, het aardmagnetisch veld en andere energiesystemen. De uitslagen zijn verrassend. Tegelijk realiseren we ons dat dit onderzoeksveld nog in de kinderschoenen staat.


Global Care Room
Doe mee met ‘coherentie-bouwers’ over de hele wereld in een gezamenlijke “Heart Lock in”- oefening, gericht op mensen die het moeilijk hebben. Dat kan in de Global Care Room. De bedoeling is om met de opgewekte elektromagnetische hartenergie het probleemgebied of medemensen te verlichten. Het is tevens een manier om de kracht van verbonden harten te ontdekken. Juist in deze stressvolle tijden is het belangrijk om van ego-gerichtheid naar collectieve gerichtheid te gaan. Uit veel onderzoek blijkt dat we niet gelukkiger worden door meer geld (mits er een bepaald bestaansminimum is) maar wel door verbinding te voelen.

Op een wereldkaart zie je waar anderen samen met jou in de Global Care Room zitten.

Vooruitstrevende wetenschappers
Veel vooruitstrevende denkers en wetenschappers zoals Gregg Braden, Lynne McTaggert, Jack Canfield en Bruce Lipton hebben zich aan dit project verbonden.

Wetenschappelijke hypothese
Achter het Global Coherence Project zit een wetenschappelijke hypothese:
Onze aarde heeft een voortdurend wisselend magnetisch veld en de hypothese is dat wij op individueel niveau hierdoor beïnvloed worden. Maar ook dat we, als mensheid, met onze emoties (en dus eigen magnetische velden) een effect hebben op dit veld.

Daarnaast is de hypothese dat grote natuurrampen zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s gedeeltelijk voorspeld kunnen worden door wisselingen in dit veld.

Geomagnetische sensoren
Om deze zeer vooruitstrevende hypotheses te onderzoeken zal het HeartMath Institute een wereldwijd netwerk van geomagnetische sensoren installeren. Momenteel zijn al 6 sensoren in werking, namelijk:

  • Boulder Creek, Calif.
  • Hofuf, Saudi Arabia
  • Alberta, Canada
  • Baisogala, Lithuania
  • Northland Region of New Zealand
  • Kwazulu Natal, South Africa

We nodigen u van harte uit om lid te worden, donaties voor dit mooie project zijn ook van harte welkom.