Nieuwsarchief: Nieuwsbrief februari 2010


De volgende onderwerpen komen in deze nieuwsbrief aan de orde: 

  1. Achmea vergoedt nu ook HeartMath groepstraining
  2. Ewold de Maar wordt directeur Opleiding,  Onderwijs en Gezondheidszorg
  3. Samenwerking met ODE
  4. HeartMath in het nieuws
  5. Beurzen & congressen
  6. Producten- nieuwe emWave Desktop
  7. Cursusnieuws

1. Achmea vergoedt nu ook HeartMath groepstraining

 

HeartMath training wordt aanzienlijker goedkoper voor werkgevers doordat ook onze groepstraining nu is opgenomen in het in het Present pakket van Achmea.

 

Present is een samenhangend geheel van diensten, trainingen en cursussen, gericht op het structureel terugdringen én voorkomen van verzuim binnen bedrijven en organisaties. 

 

Logo Zilveren Kruis    logo Achmea


                     
Sinds 1 januari 2008 zat ons individuele HeartMath Stress Reductie Programma al in dit pakket, vanaf 1 januari 2010 is nu ook de HeartMath  groepstraining Peak Performance opgenomen. Zie ook bijgaande Achmea flyer.

 

2. Ewold de Maar wordt directeur Opleiding,  Onderwijs en Gezondheidszorg

 

Wij zijn verheugd te melden dat Ewold de Maar per 1 januari Directeur Opleiding,  Onderwijs en Gezondheidszorg  is geworden van HeartMath Benelux. Ewold is al meerdere jaren verbonden aan HeartMath Benelux als trainer en Coordinator van onze opleidingen.

 

Ewold de Maar


Wij wensen Ewold veel succes en plezier hierbij.


3. Samenwerking met ODE

 

In de toekomst gaan het tijdschrift ODE en HeartMath Benelux samenwerken. Hier alvast een voorproefje om als lezer(es) van de HeartMath Benelux nieuwsbrief met ODE kennis te maken. Probeer nu, zonder verdere verplichting, 3 nummers Ode voor € 10,=. Klik hier voor deze aanbieding.

 

Ode 

 

Tijd voor verandering, tijd voor OPTIMISME: lees Ode!

 

 

Ode laat u elke maand zien dat er in de wereld meer goed gaat dan fout.
Dat overal in de wereld mensen uitdagingen overwinnen, problemen oplossen,
dromen najagen en zo een bijdrage leveren aan de vooruitgang. Ode kiest voor
die betere verhalen. Laat je ook inspireren en lees Nederlands meest
optimistische opinieblad. Juist nu!

 

 

4. HeartMath in het nieuws

 

In het tijdschrift Direktieve Therapie, jaargang 29 is afgelopen oktober een artikel van Provider en Lentis onderzoekster Bregje Hartogs verschenen, het artikel heet Hartcoherentie en het geluk van motorrijden.

 

Op het on-line platform Integral Review is in december 2009 een zeer uitgebreid artikel verschenen over de laatste theorie en praktijk rondom Hartcoherentie. Het artikel is geschreven door oa Dr. Rollin McCraty en is hier te downloaden.


5. Beurzen & congressen


Op 10 maart a.s. zal wederom het Internationale Psychiatrie congres in Groningen plaats vinden. Het thema is Zelfhelend vermogen. HeartMath Benelux zal wererom met een stand aanwezig zijn. Wij kunnen dit congres van harte aanbevelen.


Op 23 april is er een lezing van Gregg Braden genaamd  Fractal Time - The Secret of Our Past, The Promise of Our Future!. Howard Martin, een van de oprichters van HeartMath zal daarin een gastoptreden hebben. De lezing duurt van 19.30-22.00 uur en vindt plaats in Hilversum.

 

Gregg Braden

 

Howard Martin


Op 24 april geven Gregg Braden en Howard Martin samen een workshop genaamd The Divine Matrix - the Language of the Heart. De workshop is van 10.00-17.30 uur en vindt plaats in Maarssen.
Voor beide evenementen kun je je opgeven bij Bliz events. HeartMath Benelux zal ook vertegenwoordigd zijn.

 

6. Producten: de nieuwe emWave desktop

 

Per 1 februari is de nieuwe  emWave desktop leverbaar. Dit is de opvolger van de emWave PC. De emWave Desktop is zowel geschikt voor de PC als een MAC.

 

emWave Desktop

Het grote voordeel van de nieuwe emWave Desktop is dat verschillende schermen naast elkaar geopend kunnen worden, de verdere functies zijn gelijk aan de emWave PC (dus naast het gewone HRV scherm ook de Visualizer, de spelletjes en de Coherence Coach). Ook heeft de emWave Desktop een automatische update functie waardoor u altijd de laatste versie van de software bezit.

 

emWave Desktop Chart

De prijs van de emWave Desktop wordt 225 euro excl. BTW, tot 1 maart is de introductieprijs 200 euro excl. BTW!.

 

Er zijn ook losse Software Upgrade Kits beschikbaar waarmee de Freeze Framer en emWave PC naar de emWave Desktop Software geupgrade kunnen worden. Om onze trouwe gebruikers goedkoop de mogelijkheid te geven naar deze nieuwste software over te stappen geldt tot en met eind februari hiervoor een introductieprijs van slechts 25 euro excl. BTW!

 

NB: als u reeds in het bezit bent van de bestaande emWave MAC software dan hoeft u deze software upgrade kit niet aan te schaffen. De emWave MAC software heeft een automatisch update functie waardoor uw software  automatisch wordt geupgrade naar de emWave Desktop functionaliteit.

 

7. Cursusnieuws

 

De eerstvolgende Tweedaagse training voor Professionals op 16 en 17 februari 2010 is helaas al vol. Verdere trainingen zijn op 11 en 12 mei 2010, 12 en 13 oktober 2010 en 14 en 15 december 2010.

 

Heartmath Benelux Trainingen

Op 23 en 24 maart 2010 zal voor het eerst de nieuwe Driedaagse training voor Fysiotherapeuten plaatsvinden. De training bestaat uit een blok van 2 dagen met een terugkomdag op 13 april. De training  wordt centraal in het land in Hilversum gegeven (conferentiecentrum de Hoorneboeg). Voor de cursus is accreditatie aangevraagd bij het KNGF voor het kwaliteitsregister van de algemeen practicus en de psychosomatisch fysiotherapeut. Het volledig volgen van de cursus en het uitvoeren van de presentatie wordt afgesloten met een certificaat van deelneming. De training wordt gegeven door Fysiotherapeut Wim Gijzen en Psychiater Irmi Klijntunte.

 

Op 27 januari j.l is voor de 2e keer een groep HeartMath Providers verder opgeleid tot HeartMath groepstrainer. Hierdoor zijn er nu in totaal 26 trainers opgeleid tot het geven van het HeartMath Peak Performance Programma voor groepen in organisaties en bedrijven.

 

Heartmath groepstrainers


De eerstvolgende Licentietraining HeartMath 1:1 Provider is op 30 en 31 maart 2010 met vervolgdag op 18 mei.

 

De eerstvolgende HeartMath Solution training is op 14 mei en 14 juni 2010.

 

Voor meer informatie over onze trainingen en trainingsdata: Zie Overzicht van onze trainingen of agenda.

 

Namens het HeartMath Benelux team
Robert Erdbrink.